Recent Posts

    ad

    Tutorial membuat Kepak Ayam Bakar Madu

    Kepak Ayam Bakar Madu ~ memang saat ini sedang banyak dicari oleh sebagian orang disekitar kita, salah satunya Anda. Mereka memang sudah terbiasa menggunakan internet di ponsel untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan contoh. Seterusnya merupakan gambar mengenai Kepak Ayam Bakar Madu yang bisa kalian jadikan wawasan. Paling sedap jika dibakar menggunakan arang kerana ayam akan rasa asap dan sedikit hangus. Hati-hati untuk elakkan sos jatuh atas lubang api gas. Memang sedap resepi ayam bakar madu dengan ayam goreng madu ni untuk anda tambah masuk dalam koleksi resepi masakan anda.

    Kepak Ayam Bakar Madu Makan banyak pun kurang rasa bersalah sbb low fat and calori. Resepi Kepak Ayam Madu ini kiriman Kak Raja. Kepak ayam madu ini memang banyak dijual di pasar malam. kamu sanggup memasak Kepak Ayam Bakar Madu pakai 11 bahan 8 langkah. Inilah cara anda untuk membuatnya.

    Bahan-bahan untuk memasak Kepak Ayam Bakar Madu

    1. Silahkan kamu siapkan 6 ketul kepak ayam.
    2. Anda perlu 6 sudu besar sos cili.
    3. Anda Memerlukan 2 sudu besar sos tomato.
    4. Sediakan juga 2 sudu besar sos tiram.
    5. Siapkan juga 2 sudu besar madu.
    6. Siapkan juga 1 sudu kecil gula.
    7. Silahkan sobat persiapkan 1 sudu kecil garam.
    8. Kamu siapin 1 sudu besar cili giling.
    9. Silahkan sobat persiapkan 2 sudu besar serbuk lada hitam.
    10. Siapkan juga 3 ulas bawang putih (ditumbuk).
    11. Sobat juga memerlukan 2 sudu besar butter.

    Tentu puas dan sedap jika anda buat sendiri di rumah. Lihat juga resep Ayam bakar madu enak lainnya! Salah satu yang boleh dicuba ialah resipi Kepak Ayam Bakar Madu ni. Sangat mudah dan pasti menjadi rebutan anak-anak.

    Intruksi cara membuat Kepak Ayam Bakar Madu

    1. Cuci kepak Ayam bersih-bersih. 😁.
    2. Sediakan satu bekas. Masukkan sos cili diikuti sos tomato dan sos tiram..
    3. Masukkan madu diikuti gula dan garam..
    4. Masukkan cili giling diikuti serbuk lada hitam. Kacau sehingga sebati..
    5. Tumbuk bawang putih sehingga lumat. Masukkan dalam bekas. Masukkan butter..
    6. Pindah ramuan dalam bekas ke dalam kuali dan panaskan atas api dan kacau sehingga butter cair..
    7. Perap ayam dengan ramuan di atas, tutup bekas dengan plastik dan simpan dalam peti ais semalaman. Makin lama perap makin sedap..
    8. Bakar dalam air fryer selama 20-30 minit suhu 180 darjah celcius. Siap dan selamat menjamu selera. ☺️.

    Pasti anda suka dengan resipi perkongsian saudari Nana Sabrina Sarsan ni. Lumur pada ayam yang telah dibersihkan. Selain Kepak Ayam Goreng Tepung Sha mencuba kepak ayam bakar pula tetapi menggunakan resepi lain daripada ramuan biasa Sha buat selama ini. Memandangkan suami Sha menyukai resepi ini semestinya akan diteruskan dikemudian hari. Gaulkan ayam dengan semua bahan kecuali minyak.

    Begitulah pembahasan Kepak Ayam Bakar Madu terima kasih atas kunjungannya, jika dirasa artikel blog ini bermanfaat suport saya dengan cara bagikan postingan artikel website ini ke akun sosial media yang kamu punya seperti facebook, instagram dan lain sebagainya atau bisa juga menandai halaman blog ini dengan judul Kepak Ayam Bakar Maduartikel ini dikelompokkan ke dalam kategori dan juga postingan ini bersumber dari https://www.cookpad.com

    Belum ada Komentar untuk "Tutorial membuat Kepak Ayam Bakar Madu"

    Posting Komentar

    Iklan Atas Artikel

    Iklan Tengah Artikel 1

    Iklan Tengah Artikel 2

    Iklan Bawah Artikel