Recent Posts

    ad

    Step by step membuat Daging Masak Cili Kicap Kering

    Daging Masak Cili Kicap Kering ~ memang akhir-akhir ini sedang banyak dicari oleh teman-teman disekitar kita, salah satunya Anda. Mereka memang telah terbiasa mamnfaatkan internet di ponsel untuk mencari informasi gambar untuk dijadikan contoh. Selanjutnya merupakan gambar berkaitan dengan Daging Masak Cili Kicap Kering yang bisa kamu jadikan inspirasi. Resepi daging seterusnya yang ingin kami kongsikan ialah daging masak hitam. Anda pasti pernah mendengar sotong masak hitam, ini merupakan cara membuat daging masak hitam. Tekstur yang penuh empuk pasti mengembirakan anda.

    Daging Masak Cili Kicap Kering Tak kiralah ayam masak kicap, daging masak kicap, telur masak kicap atau apa apa sahaja. Satunya kerana kicap biasanya adalah kegemaran anak anak. Menu Daging Babi Masak Pedas Bahan bahan : Babi Bawang merah Bawang putih Halia Bawang besar Cili kering Minyak masak Minyak bijan Sos tiram Kicap manis Kicap masin CARA AKU. anda sanggup membuat Daging Masak Cili Kicap Kering memanfaatkan 14 bahan 8 langkah. Inilah langkah-langkah untuk memasaknya.

    Bahan dan bumbu untuk memasak Daging Masak Cili Kicap Kering

    1. Anda membutuhkan Bahan kisar.
    2. Silahkan kamu persiapkan 1 biji bawang merah.
    3. Selain itu juga tambahkan 2 ulas bawang putih.
    4. Silahkan sobat persiapkan 1/2 inci halia.
    5. Kamu perlu 2 tbs cili kisar.
    6. Persiapkan 4 tbs minyak untuk menumis.
    7. Silahkan kamu persiapkan Bahan utama.
    8. Persiapkan 1 mangkuk daging.
    9. Anda butuh 1 kiub perasa ikan bilis (boleh guna ayam/daging jika suka).
    10. Silahkan kamu siapkan 2 cawan air.
    11. Persiapkan Secubit garam.
    12. Selain itu juga tambahkan 1 senduk kicap lemak manis (Jalen oren).
    13. Anda membutuhkan 1/2 biji lada benggala (capsicum).
    14. Kamu perlu 1/2 biji bawang Holland.

    Aduhai sedap betul daging masak kicap. Boleh guna daging import atau daging tempatan. Kalau anda suka basah, lebih kan kicap. Ini supaya daging anda betul-betul lembut dan sedap dimakan.

    Intruksi cara membuat Daging Masak Cili Kicap Kering

    1. Panaskan minyak. Masukkan bahan kisar tadi. Tunggu sehingga pecah minyak..
    2. Pecah kan kiub dan masuk dalam tumisan. Masuk daging dan kacau sebati. Tunggu sehingga daging mengeluarkan air nya..
    3. Tambahkan air dan tutup kuali. Api biasa. 5minit..
    4. Campur kan kicap dan perasa kan dengan garam..
    5. Masukkan capsicum dan bawang Holland, gaul sebati dan tutup kuali dalam 10minit api sederhana kecil. Kuah kicap akan tersejat. Sedia dihidang..
    6. Tips = Jika ingin kan kuah, tidak perlu tunggu sehingga kuah tersejat pada daging..
    7. Tips = Tidak perlu letak gula jika guna kicap lemak manis..
    8. Tips = Boleh adjust garam ikut citarasa sendiri..

    Kalau stok daging masih banyak dalam peti sejuk tu, jom try resipi daging goreng ni. Tapi ni bukan daging goreng semata-mata tau. Yang ni daging goreng tapi dimasukkan kicap. Beza lauk yang ini dengan daging masak kicap adalah lauk ini dagingnya digoreng terlebih dahulu. Jadi rasanya lebih sedap kerana daging itu […] Nasi Daging dengan Air Asam.

    Begitulah pembahasan Daging Masak Cili Kicap Kering terima kasih atas kunjungannya, jika dirasa postingan situs ini bermanfaat suport kita dengan cara share postingan artikel blog ini ke akun sosial media yang kamu punya seperti facebook, instagram dan lain-lain atau bisa juga menandai halaman website ini dengan judul Daging Masak Cili Kicap Keringkonten ini dikelompokkan ke dalam kategori dan juga konten ini bersumber dari https://www.cookpad.com

    Belum ada Komentar untuk "Step by step membuat Daging Masak Cili Kicap Kering"

    Posting Komentar

    Iklan Atas Artikel

    Iklan Tengah Artikel 1

    Iklan Tengah Artikel 2

    Iklan Bawah Artikel